BemutatkozásLászló István - Székely ruhábanA székely kályhás művészet továbbvivőjeként élek családommal Dunavarsányban. Magunkkal hozva a szülők mesterségét, az anyag megmunkálását, fazekasságot, a cserépkályha csempe készítés és építés minden fortélyát.

Munkáinkat a családi népkerámia készítés hagyományain alapuló vonások, motívumok és színvilág jellemzi. 1990-től saját műhelyünkben készítjük a kézi formázású kályhacsempéket, amelyet a megrendelő kiválaszt és közösen megtervezünk.

Formavilágunk inkább népi, de készítünk modern stílusút is. Régi csempék rekonstruálásával is foglalkozunk. Nagy érdeklődéssel vagyok az elődök munkái iránt. Az építés a mai kor igényeinek megfelelően történik, építek cserépkályhát, kandallót, kemencéket. Az építmények minden egyes darabja a megrendelő ízlésére és elképzelésére van bízva és ettől egyedi.

Annamária lányunk 2004-ben fejezte be tanulmányait, a Kerámia és Néprajzi Technikumot, ezzel is bizonyítva azt, hogy tovább viszi a hatodik generációként a Szépteremtő Pál család művészetét, tekintse meg munkáit otthonunkban.


"Az agyag a sarokban mindig megmarad" (Páll Lajos, 1950)
Tárhely szolgáltatóm: Netmask Interactive